Nettilukio

Esittely


Nettilukiossa voit opiskella koko aikuislukion oppimäärän itsenäisenä verkko-opiskeluna omassa aikataulussasi. Koska kaikki kurssit ovat verkossa saatavilla, voit opiskella mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Kurssit suoritetaan tekemällä erilaisia oppimistehtäviä ja kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa. Nettilukiossa et ole sidoksissa lukukausiin tai lukion jaksoihin, vaan voit edetä oman aikataulusi ja suunnitelmasi mukaisesti. Aloittaakin voit mihin aikaan vuodesta tahansa.

Nettilukion opiskelijana olet kirjoilla lukiossamme varsinaisena opiskelijana, etkä siten voi olla samaan aikaan kirjoilla muussa toisen asteen oppilaitoksessa.


 

Opiskelijamme


Nettilukiolaiset ovat erilaisissa elämäntilanteissa olevia aikuisia ihmisiä. Opiskelijoidemme joukkoon mahtuu niin vuorotyöläisiä, kotiäitejä, yrittäjiä, ulkomailla asuvia, työkseen tai harrastuksekseen matkustavia, liikuntarajoitteisia ja niitä, joille perinteinen luokkaopetuksen tahti olisi liian kiivasta tai tuskastuttavan hidasta tai joille lähiopetus ei muuten sovi. Kaikille heille nettilukio tarjoaa mahdollisuuden joustavaan opiskeluun.

Nettilukiolaisten ajatuksia opiskelustaan


 

Historiaa


Nettilukio aloitti toimintansa vuonna 1997. Tuolloin verkon varaan heittäytyi 13 lukiolaista, nykyisin heitä on jo n. 1000. Nettilukion toimintaa on ohjannut alusta saakka kaksi keskeistä periaatetta, avoimuus ja luottamus. Avoimuus tarkoittaa käytännössä sitä, että koulu on auki 24/7 ja kaikki kurssit ovat kaiken aikaa saatavilla. Opiskelua ei ole sidottu lukukausiin tai jaksoihin ja myös kurssimateriaalit ovat kaikille avoimia. Luottamus näkyy mm. siinä, että Nettilukiossa ei ole kokeita, vaan osaamisen voi osoittaa oppimistehtävissä ja -päiväkirjassa.


 

Nettilukio osana Mikkelin kaupungin liikelaitos Otaviaa


Nettilukio on osa Mikkelin kaupungin liikelaitos Otaviaa. Otavia on kasvanut pitkälti Otavan Opiston ympärille: vuonna 1892 perustettu Otavan Opisto on kansanopisto, ja sen tehtävänä on täydentää olemassaolevaa koulutustarjontaa ja etsiä vaihtoehtoisia polkuja opettamiseen ja oppimiseen. Nettilukion juuret ovat vahvasti Otavan Opiston toimintakulttuurissa. Otavan Opisto on nykyisin osa Otaviaa, samoin kuin Nettilukio.

Yksi Nettilukion toiminnan lähtökohdista on ajatus siitä, että jokainen oppija on erilainen. Nettilukio toimii oppimisen laboratoriona ja palvelee joustavasti niitä oppijoita, joille tavalliset polut eivät riitä, heidän omissa yksilöllisissä elämäntilanteissaan.Toimintakertomukset

Toimintakertomus 2018 (url)
Toimintakertomus 2017 (pdf)
Toimintakertomus 2016 (pdf)
Toimintakertomus 2015 (pdf)
Toimintakertomus 2014 (pdf)
Toimintakertomus 2013 (jpg, url)
Toimintakertomus 2012 (pdf)
Toimintakertomus 2011 (pdf)
Toimintakertomus 2010 (pdf)