Jari Lankinen

Nettilukio esittelee juhlavuotensa kunniaksi 20 henkilöä, jotka ovat olleet rakentamassa Nettilukiosta juuri sellaista kuin se tänä päivänä on.

KUKA OLET JA MITEN LIITYT NETTILUKIOON

Olen yksi Otavan Opiston www-suunnittelijoista, jonka viimeisimmät työtehtävät ovat pääasiallisesti kohdistuneet Muikku-oppimisympäristön kehitykseen. Kädenjälkiäni ovat käyttöliittymä sekä visuaalinen ilme Muikun työtiloissa ja niiden materiaaleissa. Tällä hetkellä touhuan Muikun kehityksessä uuden käyttöliittymäsuunnitelman ja siitä jalostuvan ulkoasun parissa. Olen myös yksi helpdeskissä vastailevista persoonista.

MIKÄ ON HAASTAVAA JA PALKITSEVAA VERKKO-OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMISESSÄ?

Ylivoimaisesti haastavinta Muikun kehityksessä on saada sovellus toimimaan jokaisessa päätelaitteessa niin hyvin kuin mahdollista, ja tämä vaatiikin joskus ikäviä kompromisseja niin käyttöliittymän, kuin koodin osalta. Käyttäjiltä tulevat palautteet hyvin onnistuneista opinnoista sovelluksen avulla on kaikkein palkitsevinta. Toki omasta mielestä onnistuneet toteutukset, joissa käyttöliittymä toimii ongelmitta päätelaitteesta riippumatta, ovat aina mukavia.

MUISTOJA OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMISESTÄ

Edellisen Muikku-version kehityksestä on jäänyt mieleen tapahtuma, jossa jouduin astumaan kehitykseen noin kaksi viikkoa ennen ympäristön julkaisua ilman, että olin ollut osallisena koko projektissa vielä silloin. Kaikesta selvittiin, vaikka melkoista tohinaa oli silloin edellisen Muikun kehityksessä.

Jari Lankinen on www-suunnittelija, joka on työskennellyt Otavan Opiston verkko-oppimisympäristön kehittämisen parissa 2000-luvun alkupuolelta saakka.