Koulutuskalenteri

Tulevia koulutuksia
 

Adobe Lightroom CLASSIC CC /Lightroom CC perusteet 17.-19.1.2020 (Otava)

Näillä konsteilla pysyvät isotkin kuva-arkistot järjestyksessä ja kuvaklinikalla saat täsmävinkkejä kuviesi säätämiseen.

Adobe Lightroom on kätevä valokuvien järjestely- ja käsittelyohjelmisto, joka pitää kuvasi ajan tasalla ja helposti löydettävissä.

Löydät vanhatkin kuvat nopeasti kuva-arkistostasi, koska voit hakea niitä mm. avainsanan tai päivämäärän perusteella.

Jos kuvasi eivät näytäkään enää sellaisilta kuin ne kuvaustilanteessa olivat, Adobe Lightroomin työkalujen avulla voit muokata niitä toivomallasi tavalla, sillä voit tehdä säätöjä kuva-alan sisällä. Kurssi soveltuu niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin kuvaajille.

Sisältö

Kurssin aikana käymme läpi ohjelman perusominaisuudet käytännönläheisten esimerkkien avulla ja selvitämme mihin kaikkeen Adobe Lightroom taipuu. Opettelemme toimivan työnkulun tiedostojen tuonnista säädettyjen kuvien vientiin ja säätämään kuvan niin, että ne näyttävät hyvältä myös printteinä ja muilla näyttölaitteilla.

● kuvien tuonti Adobe Lightroomin tietokantaan

● kuvien arkistointi

● varmuuskopiointi

● uudelleen nimeäminen

● avainsanoitus

● haku avainsanoilla

● kuvien merkitsemiseen

● raw- ja jpg –kuvien peruskuvankäsittely

● kuvien vienti Adobe Lightroomin tietokannasta.

Kurssilla opit tekemään kuvakorjailuja koko- että osakuva-alalle. Lisäksi opettelemme HDR ja panoraama -työkalujen käyttöä. Kurssin aikana kukin kurssilainen voi hahmottaa itselleen oman Lightroom-työnkulun ja sen merkityksen itselleen.

Kuvaklinikka

Kurssilla voit samalla reissulla saada tuntumaa kuvaklinikkatyöskentelyyn. Ota mukaasi 5-10 kuvaa, jotka haluaisit muiden kurssilaisten näkevän ja joista saataisiin monipuolista keskustelua aikaiseksi.

Voit kertoa ryhmässä miten onnistuit kuvan otossa ja aiheen esille tuomisessa tai jos et tavoittanutkaan kuvaan sitä mitä hait. Ihastelemme kuvia ja pohdimme yhdessä mahdollisia ongelmatilanteita kuvaamisessa tai kuvissa ja miten ne ratkaistaan.

”Aikoinaan kuvailloissa tutun kuvaajaporukan kanssa katselimme toistemme kuvia ja annoimme kommentteja. Omaan kuvaamiseen saattaa tulla maneereja, toimintatapoja, joita toistaa huomaamattaan, eikä niitä itse huomaa lopputuloksessa.

Nyt myöhemmin olemme samaisten kavereiden kanssa jutelleet näistä kuvailloista ja totesimme, että mikään ei ole vienyt omaa kuvaamista eteenpäin niin paljon kuin nämä kuvien ruotimiset ja analyysit”, toteaa Paavo Hamunen.

Aika

17.-19.1.2020

Paikka

Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)

Kurssiaikataulu

perjantai 17.1.2020 klo 17.00 – 21.00
lauantai 18.1.2020 klo 9.00 – 16.00 - päättyy kunkin oman kuvausaikataulun mukaan
sunnuntai 19.1.2020 klo 9.00 – 14.00

Kurssin opettaja

Kurssin opettajana toimii Paavo Hamunen, ammattiluontokuvaaja/Suomen Luontokuvausinstituutti.

Hinta

Kurssin hinta on 245€/hlö (sis. opetuksen ja kurssiohjelman mukaiset ruokailut). Majoitus erikseen.

Kurssiosallistuminen varataan maksamalla varausmaksu (50€/ilmoittautuminen) ilmoittautumisen yhteydessä joko verkkopankissa tai valitsemalla laskuvaihtoehto. Jäljelle jäävä kurssimaksu laskutetaan kurssin jälkeen.

Mitä mukaan kurssille

Suosittelemme, että otat mukaasi kurssille oman kannettavan tietokoneesi, jossa on ennen kurssia asennettuna valmiiksi ”Lightroom Classic CC tai 6” –ohjelma. ”Lightroom”–kokeiluversion (30 päivää) voit ladata Adoben sivulta, jos sitä ei ole aiemmin ollut koneella.

Voit myös varata Otavan Opiston tietokoneen ja ohjelman käyttöösi kurssin ajaksi.

Tuo mukanasi kurssille myös muistitikulla raw- tai jpg –kuvatiedostoja työskentelymateriaaliksesi.

Ruokailut ja majoittuminen

Kurssiohjelman mukaiset ruokailut sisältyvät kurssihintaan ja mahdollinen majoitus varataan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tiedustele majoittumismahdollisuutta Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa hyvissä ajoin ennen kurssia. Tiettyjä huonetyyppejä on käytettävissä rajallisesti, joten suosittelemme ensisijaisesti 2hh-majoitusta.

Lisätietoja

kurssit@otavanopisto.fi, p. 044 794 3565

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan 3.1.2020 mennessä ilmoittautumislomakkeella

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova ja ilmoittautumisen yhteydessä veloitamme varausmaksun (50€/ilmoittautuminen), jota ei palauteta. Varausmaksu palautetaan ainoastaan siinä tapauksessa, että Otavan Opisto joutuu peruuttamaan kurssin.

Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen 3.1.2020 tapahtuneesta peruuttamisesta/kurssilta poisjäännistä veloitamme puolet jäljellä olevasta kurssimaksusta.

Mikäli osallistuja ei peruuta osallistumistaan ja/tai jättää osallistumatta kurssille tai koulutukseen, veloitamme koko jäljellä olevan kurssimaksun.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

  • Paikka:

    Otavan Opisto, Otavantie 2b, 50670 Otava (Mikkeli)

Tagit: luonto, valokuvaus, kamera, adobe, lightroom

Tulevia koulutuksia


Tulevia koulutuksia

Lyhytkurssit
 


Kesäkurssit
 

<

>

Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su