Biisinteko

Biisinteko

Koulutuksen ajankohta: ei tiedossa

Opetusmuoto: monimuoto-opetus

Koulutuksen laajuus: 6-8 ov

Opiskelupaikkoja: 15

Hakuaika: -

Biisinteko koostuu seuraavista osa-alueista:

  • biisipaja I ja äänitekniikan työkalut, tietokoneavusteinen säveltäminen
  • etäjakso (mm. biisinteon perusteet, rytmimusiikin ja elektronisen musiikin historia, biisien työstäminen, äänittäminen ja jakaminen koulutuksen verkkoympäristössä)
  • biisipaja II - biisien valmiiksi työstäminen (sovittaminen, harjoittelu) ja esittäminen

Biisinteko –projekti koostuu kahdesta lähijaksosta (5 pv/jakso) sekä niiden välille ajoittuvasta etä- ja verkkotyöskentelystä.

Ensimmäisellä lähijaksolla opiskellaan biisinteon ohessa äänitekniikan perusteita, tutustutaan tyyliworkshopeissa eri musiikkityylien ominaispiirteisiin sekä otetaan haltuun etätyöskentelyssä tarvittavat työkalut. Ensimmäiseen lähijaksoon sisältyy erillinen biisipaja, jonka alku on Jenni Linturin lempeää johdattelua kirjoittamiseen. Tavoitteena on oppia työkaluja, joiden avulla kirjoittamisen aloittaminen helpottuu. Lisäksi käydään läpi kirjoittamiseen liittyviä lyriikan tuottamista helpottavia rakenteita. Antti Kleemolan ohjauksessa tutustumme pop/rock-kappaleen anatomiaan, analysoidaan kappaleita ja perehdytään biisin eri osien ja elementtien tehtävään osana biisikokonaisuutta. Pajan lopuksi Mikko Tarmia johdattelee tietokoneavusteiseen säveltämiseen ja biisintekoon.

Etäjaksolla työstetään yksin ja yhdessä omia biisejä. Opiskelijoilla on käytössään tarvittavat työkalut ja verkkoympäristöt, joissa harjaannutaan etätuottamiseen. Muikku ja rockway -verkkoympäristöissä opiskelijoilla on käytössään materiaalia ja tehtäviä biisinteosta ja rytmimusiikin historiasta. Toisella lähijaksolla etäjaksolla syntyneet biisit hiotaan ja sovitetaan esityskuntoon. Biisipaja päättyy matineaan, jossa biisipajan tuotokset esitetään.

Opintojen hinta: lähiviikon hinta on 130 € (sis. kurssimaksun, asumisen ja kaikki ruokailut arkipäivinä). Muualla kuin asuntolassa asuvilta lähiviikon viikkohinta on 100 € (sis. lounas ja päiväkahvi). Etäviikkojen osalta viikkohinta on 100 €. Etäviikkojen aikana opiskelijalla on käytössään em. verkkotyökalut ja –ympäristöt.

Koulutus järjestetään Otavan Opiston Kampuksella (Otavantie 2b, 50670, OTAVA).

Lisätietoja: jukka.tikkanen@otavanopisto.fi, 044 794 5103

Ilmoittaudu opiskelijaksi Bändilinjan lomakkeella! Mainitse kohdassa "Muut tiedot", että tulet opiskelemaan Biisinteko-projektiin.