Aikuislukio - Otavan Opisto

Aikuislukio

Opiskele lukion oppimäärä ja suorita ylioppilastutkinto

Otavan Opiston aikuislukiossa tavoitteena on lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen. Lukio-opinnoissa opiskelija saa laajan yleissivistyksen ja siten hyvät edellytykset jatko-opinnoille. Aikaisemmat opinnot voidaan hyväksilukea lukiossa. Opiskelun kesto on 2–4 vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Myös ylioppilaskirjoitukset voi opistolla hajauttaa opiskelijan tarpeiden mukaan kolmeen perättäiseen kirjoituskertaan.

Otavan Opiston aikuislukiossa noudatamme aikuislukion opetussuunnitelmaa, jonka mukaan lukion oppimäärä on vähintään 44 kurssia. Lukio-opinnot voi aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Käynnissä oleva lukuvuosi alkaa to 8.8.2019 ja päättyy 31.5.2020.

Erityispiirteet

Otavan Opistossa voi yhdistellä lähiopiskeluun joustavasti myös nettiopintoja. Varsinaista kurssimuotoista lähiopetusta ei tällä hetkellä järjestetä. Koko lukion oppimäärän voi suorittaa itsenäisesti opiskellen ajankohdasta ja paikasta riippumatta (Nettilukio) tai opiskelija voi opiskella ja asua Otavan Opistossa. Opiskelu on monimuoto-opiskelua eli opiskelussa hyödynnetään Nettilukion kurssitarjontaa. Sitä tuetaan opintojen ohjauksella ja tuettuna opetuksena. 

Opistolla asuvat voivat hyödyntää myös asuntolan vapaa-ajan toimintaa. Yhteisten tapahtumien lisäksi opistolla on iltaisin mm. liikuntasalivuoro.
 

Kustannukset

Opiskelu, ruokailu koulupäivinä ja asuminen opiston asuntolassa ovat opiskelijoille maksuttomia. Opiskelija voi hyödyntää lukio-opinnoissa nettilukion materiaaleja ja tarjontaa. Lukiosta saa myös lainaksi muutamia oppikirjoja. Opiskelijan on itse maksettava koulumatkat. Lisäksi opiston asuntolaan majoittuvan on maksettava 100 euron avainpanttimaksu lukukauden alussa. Avainpanttimaksun saa takaisin lukuvuoden lopussa. Lukion opiskelija on oikeutettu valtion opintotukeen.

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena Otavan Opiston aikuislukioon on peruskoulun suorittaminen tai vastaavat tiedot sekä 18 vuoden ikä. Myös alle 18-vuotias voidaan rehtorin päätöksellä hyväksyä aikuislukioon, jos hänellä on erityinen henkilökohtainen syy. Tällöin opiskelijaksi hakeutuvan tulee lähettää hakulomakkeen liitteenä rehtorille osoitettu vapaamuotoinen hakemus perusteluineen.

Hakeminen

Hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. (Huom! Jos olet hakemassa Nettilukioon, niin hakeminen tapahtuu täältä.
Opiskelemaan voi hakea milloin tahansa lukuvuoden aikana. Syksyllä opintonsa aloittavien toivotaan lähettävän hakemukset opistolle 31.7.2019 mennessä, mutta myöhemminkin ennättää hyvin mukaan.
 

Lisätietoja aikuislukiosta:

Otavan Opiston toimisto
044 794 3552
info(at)otavanopisto.fi

Esitteet

otavan opiston aikuislukion esite