Ajankohtaista

Ajankohtaiset

Otavan Opiston lääkislinjalla prepataan ryhmän tuella

Lääkislinjalla opiskelijat kertaavat ja syventävät lukion biologian, kemian ja fysiikan sisältöjä ja harjoittelevat lääkiksen pääsykokeita varten.


Kaksikymmentävuotias Noora Häyrinen aloitti Otavan Opiston uudessa, lääketieteen pääsykokeeseen valmentavassa koulutuksessa syksyllä 2017. Lääkislinjalla opiskelijat kertaavat ja syventävät lukion biologian, kemian ja fysiikan sisältöjä ja harjoittelevat lääkiksen pääsykokeita varten. Opetus jakautuu lähiopetusjaksoihin opiston kampuksella ja etäopetusjaksoihin, joissa hyödynnetään verkko-opetusta. Ryhmä on pieni, joten opiskelijat saavat paljon henkilökohtaista apua ja tukea niin opettajilta kuin muilta ryhmäläisiltäkin.


 

Preppausta kotikaupungissa

Lääketieteen pääsykokeen valmentavaan koulutukseen on tullut opiskelijoita  eri puolilta Suomea. Häyrinen sai tietää koulutuksesta äidiltään.

  • Olin Australiassa, kun äiti laittoi viestiä, että Länsi-Savossa oli ollut mainos lääketieteen pääsykokeisiin valmentavasta koulutuksesta, hän kertoo.

Koulutukseen hakeminen sopi hyvin Häyrisen suunnitelmiin, sillä opiskelupaikka sijaitsi hänen kotikaupungissaan, Mikkelissä. Lääkärin ammatti häntä on kiinnostanut lukion loppuvaiheesta saakka.

  • Olen kyllä aina tiennyt, että haluan jollekin alalle, jossa on luonnontieteitä, hän kertoo. – Mutta lukion loppuvaiheessa lääkärin ammatti rupesi kiinnostamaan.

Lääkärin ammatissa Häyristä kiinnostaa erityisesti sen ihmisläheisyys.

  • Lisäksi tykkään opiskella ja lääkärin ammatissa joutuu koko ajan päivittämään tietoja. Siinä ei sillä tavalla tule valmiiksi.


 

Rytmiä ja ryhmän tukea

Lääketieteen pääsykokeeseen valmentavalta koulutukselta Häyrinen toivoi ja toivoo pohjaa ja vakautta omaan opiskeluun.

  • Haen koulutuksesta rytmiä ja pohjaa opiskeluun. Se auttaa ymmärtämään, että missä vaiheessa pitää saada mitkä asiat opiskeltua.

Parasta opinnoista on Häyrisen mielestä on tähän mennessä ollut ryhmän tuki.

  • Kun meillä on pieni ryhmä, saa paljon ryhmän tukea ja kannustusta, hän kertoo.


 

Rauhallisesti kohti tavoitteita

Haastavinta Otavan Opiston lääketieteen pääsykokeeseen valmentavassa koulutuksessa on Häyrisen mukaan ollut rauhalliseen opiskelutahtiin totuttautuminen.

  • Materiaalia on sen verran käytävänä, että toivoisin hieman ripeämpää tahtia. Toisaalta on hyvä, että asiat käydään perusteellisesti lävitse.

Haastetta luo myös verkko-opiskelun itsenäisyyteen totuttautuminen.

  • Etäviikoilla motivaation ylläpitäminen on haastavaa. Lähiviikko on kuitenkin vain yksi neljästä viikosta. Lopulta opiskelu on siis aika paljon omilla hartioilla.

Haasteista huolimatta tulevan kevään aikana Häyrinen haluaa luoda varmuutta eri aineisiin. Vaikka eletään vasta syksyä, hän on päättänyt päästä ensi keväänä sisään lääketieteelliseen tiedekuntaan. 

Kiinnostaako lääkikseen valmentavat opinnot? Otavan Opiston Lääkislinjalla opiskellaan perusteellisesti  ja syventävästi - tule mukaan! Haku ensi vuoden linjalle alkaa 1.2.2018.

Lisätietoa koulutuksesta:

otavanopisto.fi/laakis

Tagit: lääkis, lääketieteen pääsykoe, valmentava koulutus
  • Julkaistu 08.11.2017

Mitä muuta meillä Otavassa...