Ajankohtaista

Ajankohtaiset

Otavan Opiston kesän uutiskirje


Otavan Opisto logo 01.07.2019

KESÄN 2019 UUTISKIRJE

Otavan Opisto... Alku uudelle!

Otavian ja Otavan Opiston uutiskirje on sähköinen julkaisu, jossa kurkistetaan Otavian ja Otavan Opiston menneisiin ja tuleviin tapahtumiin. Kesän uutiskirjeessä kurkistetaan niin Otavan Opiston kesäkursseista kuin syksyllä alkaviin pitkiin linjoihin. Kuukauden nostossa kuullaan Otavan Opiston musiikkikurssien pitkäaikaista vetäjää Susanna Mesiää.

 

TULEVAT TAPAHTUMAT
 

 1. Tulevaisuudentutkimuksen seuran Aikamatka tulevaisuuksiin - kesäseminaarissa pohditaan elokuun lopussa, miten tulevaisuutta on lähestytty eri aikoina ja miten tulevaisuusajattelu ja tulevaisuudentutkimus ovat kehittyneet vuosien mittaan. Aihetta lähestytään alustusten, keskusteluiden ja toiminnallisten aktiviteettien kautta. Luvassa rentoa yhdessäoloa ja kiinnostavia keskusteluita muiden tulevaisuudesta kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Lue lisää täältä! Tutustu myös muihin Otavan Opiston kesän kursseihin täällä!
   
 2. Arviointiklubi-hankkeessa järjestetään opetustoimen henkilöstökoulutusta, jossa kehitetään perusopetuksen laadukasta prosessinaikaista arviointia. Kesällä 2019 järjestetään pääasiassa itsenäisesti suoritettava viiden opintopisteen laajuinen Arviointiklubi-kesäkoulu. Lue lisää hankkeen kuulumisista täältä!
   
 3. Haku Otavan Opiston valmentaville linjoille on auki koko kesän! Tarjolla on lääketieteelliseen valmentava Lääkislinja, kasvatustieteellisen perusopintoja tarjoava Kasvatustieteen linja sekä alan jatko-opintoihin ja syvempään harrastamiseen välineitä tarjoava Musalinja. Opiskelu kaikilla linjoilla toteutetaan monimuoto-opiskeluna.
 

MENNEET TAPAHTUMAT
 

 1. Nettilukion uudet ylioppilaat painoivat toukokuussa lakin päähänsä. Lista ylioppilaista löytyy täältä!
   
 2. Opetushallituksen kaksivuotiselle Santra – chattibotti -hankkeelle myönnettiin lisää rahoitusta. Santra-hanke tutkii suomenkielisten chattibottien mahdollisuuksia opetuskäytössä, kuten opiskeluneuvonnassa ja uudentyyppisissä itseopiskelutehtävissä lukion oppiaineissa. Lue lisää!
   
 3. Lääkislinjan toinen vuosi loppui onnellisissa merkeissä. Lukuvuoden 2018-2019 lääkislinjalaisen Saara Tykkälän kokemuksiin ja tunnelmiin voi tutustua täällä!
 
 

KUUKAUDEN NOSTO


Musiikin tohtori Susanna Mesiä saapuu kesäkuussa neljännentoista kerran Otavan Opistoon johdattelemaan rytmimusiikin laulamisesta kiinnostuneita laulamisen perusasioihin. Vaikka Susanna Mesiällä vuosia “leiriluotsina” on takana jo melkoisesti, tylsäksi leirien vetäminen ei hänen mukaansa ole päässyt muuttumaan. Päinvastoin. Yksikään leiri ei tähän mennessä Mesiän mukaan ole ollut samanlainen kuin toinen. Lue lisää!


  • Julkaistu 01.07.2019

Mitä muuta meillä Otavassa...