Ajankohtaista

Ajankohtaiset

Kasvatustieteen linjalla opitaan oppimisen uudet tuulet

Otavan Opistolla starttaa syksyllä uusi, vuoden mittainen kasvatustieteisiin keskittyvä linja.

KASVATUSTIETEEN LINJALLA OPITAAN

Oppimisen uudet tuulet

Otavan Opistolla starttaa syksyllä uusi, vuoden mittainen kasvatustieteisiin keskittyvä linja. Linjan opettajina toimivat Iida-Maria Peltomaa ja Aki Luostarinen ovat koulun uudistamisen ja opettajien täydennyskoulutuksen lähettiläitä, sekä kirjoittaneet mm. kirjan uuden opetussuunnitelman mahdollisuuksista. Kasvatustieteen linjalla tullaankin käsittelemään oppimisen uusia suuntauksia, sekä pohtimaan muun muassa arvioinnin mahdollisuuksia. 

Linjan tarkoituksena on paneutua teknologian kehityksen mukana muuttuvaan oppimiskulttuuriin, sekä auttaa opettajia ymmärtämään tulevaisuuden oppimisessa vaadittavia taitoja. 

- Opettaja pääsee auttamaan omalla osaamisellaan uusia tulevaisuudentekijöitä eteenpäin koulupoluillaan! Tähän tarvitaan moninäkökulmaista kasvatustieteellistä osaamista, ymmärrystä koulun roolista osana yhteiskunnallista muutosta, hyviä sosiaalisia taitoja sekä joustavuutta ja kykyä toimia muuttuvissa ympäristöissä ja tilanteissa, Aki kertoo.

Vuoden mittainen linja toteutetaan monimuoto-opiskeluna siten, että etä- ja lähijaksot vuorottelevat. Verkko-oppiminen on myös yksi linjan teemoista.

- Sen lisäksi, että linjan aikana voi edistää suoraan tulevia yliopisto-opintojaan suorittamalla kasvatustieteen perusopinnot, opiskelija saa tutustua oppimisen tämänhetkisiin polttaviin ja puhuttaviin teemoihin, kuten verkko-oppimiseen, osaamisten kehittämiseen, arvioinnin muutokseen ja tulevaisuuden tutkimukseen, Iida-Maria lisää.

Koulutuksen ajoitus: 3.9.2018–24.5.2019
Opetusmuoto: monimuoto-opetus
Koulutuksen laajuus: 33 ov
Opiskelupaikkoja: 20
Hakuaika: 1.2.–31.7.2018

Lisätietoja:
http://otavanopisto.fi/kasvatustieteenlinja

 

  • Julkaistu 27.04.2018

Mitä muuta meillä Otavassa...