Ajankohtaista

Ajankohtaiset

Joulu alkaa Otavan Opistolla marraskuussa

Joulupukkien valmennuskurssilla koulutetaan varajoulupukkeja. Joulun makumaailmaan pääsee kurkistamaan Wanhan ajan ohraryynimakkarat joulupöytään -kurssilla.


 

Marraskuussa Otavan Opisto ottaa varaslähdön jouluun järjestämällä kaksi jouluista kurssia. Joulupukkien valmennuskurssilla koulutetaan varajoulupukkeja kiireisimpään sesonkiin. Joulun makumaailmaan pääsee kurkistamaan Wanhan ajan ohraryynimakkarat joulupöytään -kurssilla, jossa joulupöytään valmistetaan makkaroita perinnereseptin mukaan.

  • Joulunaika tarjoaa oivan lepohetken ja vaihtelua arkiseen aherrukseen vuoden pimeimpänä vuodenaikana, koulutussihteeri Heli Auvinen kertoo. -  Jouluisilla kursseillamme voi laskeutua jo hyvissä ajoin jouluun ja ottaa kaiken ilon irti joulun tuoksuista ja tunnelmasta.


 

Varajoulupukin toimi on palveluammatti

Joulupukin kohtaaminen on jokaiselle lapselle ikimuistoinen kokemus. Auvisen mukaan idea joulupukin apulaisten valmennuskurssista syntyi jaettujen kokemusta kautta.

  • Joulun jälkeen kuullaan usein kommentteja varajoulupukkien vierailuista kauppakeskuksissa, pikkujouluissa tai muissa tapahtumissa ja siitä kuinka vierailut ovat onnistuneet tai epäonnistuneet.

Auvisen mukaan varajoulupukkina toiminen on palveluammatti siinä missä muutkin palveluammatit.

  • Palveluammatteihin kouluttaudutaan kaikilla muillakin aloilla. Miksi sitten eivät myös varajoulupukit voisi valmistautua huolella vuoden tärkeimpään tehtäväänsä?

Joulupukkien ammatillisia haasteita ovat tervetulleita pohtimaan kaikki alan jouluiset toimijat, jotka kaipaavat uusia ideoita asiakaskohtaamisiin tai vaikkapa helpotusta esiintymisjännitykseen.
 

Joulupöytä täynnä perinteitä

Joulu ei synny ilman jouluruokaa. Otavan jouluruoka numero yksi on tänä vuonna ohraryynimakkarat.

  • Käsintehdyt wanhan ajan ohraryynimakkarat ovat katoavaa kansanperinnettä, eikä niiden valmistamista ei enää moni taida, Auvinen kertoo. -  Varsinkin kun isovanhempamme muistelevat joulujaan, mieleen palaavat usein erityisesti juuri nämä ryynimakkarat, joita paistin kanssa nautittiin.

Jouluun valmistavan viikonlopun aikana kurssilaiset valmistavat wanhanajan jouluaterian, jonne myös joulupukkikurssilaiset saavat kutsun. Kurssin jälkeen makkaroita ehtii vielä hyvin valmistamaan omaan joulupöytään tai joulumyyjäisten vetonaulaksi.


 

ILMOITTAUDU KURSSEILLE:

Joulupukkien valmennuskurssi:
http://www.otavanopisto.fi/koulutuskalenteri/joulupukkien-valmennuskurssi-17.-19.11.2017-otava

Wanhanajan ohraryynimakkarat joulupöytään:
http://www.otavanopisto.fi/koulutuskalenteri/wanhanajan-ohraryynimakkarat-joulupoytaan-18.-19.11.2017-otava

 

  • Julkaistu 19.10.2017

Mitä muuta meillä Otavassa...